Tien tips over onbekend lijk uit 2004

Redactie

De politie heeft zo'n tien tips gekregen over een onbekende man die in 2004 dood werd gevonden in Enschede. Om zijn identiteit alsnog te achterhalen is onder meer een gezichtsreconstructie gemaakt, waarvan vorige week foto's werden verspreid.

Het lichaam van de man werd negen jaar geleden gevonden in de bosjes aan de Westerval in de Overijsselse plaats. Het lijk was in verregaande staat van ontbinding, waardoor de identiteit niet meer kon worden vastgesteld. Wel sloot de politie een misdrijf uit.

Omdat er nieuwe forensische technieken zijn heeft de politie het lichaam van de 'Westervalman' opgegraven voor nieuw onderzoek. Naast een gezichtsreconstructie zijn gebitskenmerken vastgelegd. Ook de kleding is opnieuw bekeken, gereinigd en gefotografeerd.

Door het verspreiden van beelden van het gereconstrueerde hoofd, een signalement en specifieke kenmerken van de kleding hoopt de politie dat mensen die al meer dan negen jaar iemand missen, de man herkennen. Meerdere tipgevers hebben dezelfde naam genoemd. Van een tipgever wordt dna vergeleken met dat van de man.