Emanuelson: "Te vroeg voor terugkeer"

Pino112

Urby Emanuelson kan niet wachten om dinsdag in de Amsterdam Arena tegen Ajax te spelen. AC Milan komt voor de Champions League op bezoek bij de eredivisionist.

"Ik heb er zin in. Er zullen veel vrienden en familie op de tribune zitten. Het wordt wel vreemd om daar in de gang rond te lopen en mijn eigen foto's te zien, maar wel de gastenkleedkamer in te moeten", zegt Emanuelson, die Ajax bijna drie jaar geleden verliet, in gesprek met NUsport.

Of hij wel speelminuten gaat maken in de hoofdstad is nog maar de vraag. "De trainer wisselt de andere linksback, Kevin Constant, en mij een beetje af. Zijn goed recht, maar soms is dat een beetje vervelend. Ik zou liever zien dat hij voor eentje kiest. Dan weet je waar je aan toe bent. Maar ik zal ermee mee moeten leven en doe mijn uiterste best om de coach te overtuigen."

Emanuelson wil nog steeds slagen bij Milan en van een terugkeer naar Ajax, waar afgelopen zomer over werd gespeculeerd, is dan ook geen sprake. "Ja, dat was de wereld in geholpen omdat Eriksen net was vertrokken en ik op Schiphol was gesignaleerd. Er is geen contact geweest. Ik denk dat het voor een rentree nog ietsjes te vroeg is."