[Ligue 1] AS Monaco verspilt punten bij Reims

Boris (borisz)

AS Monaco heeft Paris Saint-Germain langszij laten komen in de Franse Ligue 1. In Reims kwam de ploeg niet verder dan 1-1. De koploper van de Ligue 1 begon met de meeste grote sterren in de basis, zoals Radamel Falcao en João Moutinho. Geoffrey Kondogbia begon op de bank bij Monaco dat na vijf zeges en twee gelijkspellen ongeslagen aan kop stond.

Maar na vier minuten kreeg Monaco al een flinke klap te verwerken bij middenmoter Stade Reims. Na een afgeslagen voorzet kwam de bal via Atila Turan opnieuw in de zestien van Monaco, waarop Antoine Devaux kon inkoppen.

Lang kon Reims niet genieten van de voorsprong. Negen minuten na de openingsgoal was het João Moutinho die als eerste buiten Falcao (zeven goals) en Emmanuel Rivière (zes goals) een doelpunt kon scoren voor Monaco dit seizoen. Hij schoot een vrije trap knap binnen.

Even later kwam Reims dicht bij een nieuwe voorsprong, maar doelpuntenmaker Devaux schoot op de paal. In de tweede helft had Reims opnieuw de beste kansen, maar ditmaal raakte Floyd Ayité de lat. Monaco kwam uiteindelijk goed weg met een 1-1 eindstand.