Ook doorstart voor Oad-dochter SRC-Cultuurvakanties

Chuck-N0rr1s

Ook SRC-Cultuurvakanties, onderdeel van de vorige week failliet verklaarde Oad Groep, maakt een doorstart. Dat maken de curatoren van Oad zondagavond bekend. Het bedrijf komt weer in handen van Wibo Anema, de oprichter van het bedrijf in 1983. Eerder zondag werd al bekend dat het busbedrijf van Oad een doorstart maakt.

Met de doorstart blijven zo'n vijftig banen behouden. SRC gaat klanten die de afgelopen dagen te horen kregen dat hun reis was geannuleerd, bellen en hun de mogelijkheid bieden opnieuw te boeken. "Ik ga me inzetten om de getroffen klanten alsnog op vakantie te krijgen: de klanten hoeven hun reis pas te betalen, als zij van SGR hun reissom terug hebben gekregen", laat Anema, die zijn bedrijf in 2002 aan Oad Groep verkocht, in een verklaring weten.

Eerder zondagavond werd al bekend dat het busbedrijf van Oad een doorstart maakt. Zo'n tweehonderd banen blijven daardoor behouden. De curatoren laten weten tevreden te zijn. Over de andere onderdelen van de Oad Groep zijn zij nog in gesprek met een aantal partijen, laten de curatoren weten.