[WK] Gemengde gevoelens bij Spanjaarden

Boris (borisz)

Het contrast kon bijna niet groter bij de persconferentie. De Spanjaarden Joaquin Rodriguez en Alejandro Valverde werden twee en drie bij het wereldkampioenschap wielrennen, maar waar Valverde kon leven met een medaille, baalde Rodriguez als een stekker. "Zilver is op dit moment niks. Deze medaille telt niet", sipte Rodriguez.

"Ik kwam om wereldkampioen te worden. Dat was de titel die nog miste op mijn palmares. Daar heb ik alles voor gegeven. Dit was de kans om te winnen. Op dit moment zit ik stuk", liet de ontgoochelde renner van Katusha weten.

Valverde zat er juist monter bij. "Natuurlijk had ik liever goud gewonnen, maar de beste heeft vandaag gewonnen. Op het beslissende moment kon ik gewoon niet harder", was Valverde gelaten. "Costa demarreerde op een heel gevaarlijk punt. Ik twijfelde even en toen lukte het mij niet meer om hem terug te halen."

Toch beaamde de coureur van Movistar dat hij het wiel van Costa moest houden. "Toen hij ging, dacht ik: 'daar had ik bij moeten zitten'. Maar dat is allemaal achteraf. Op dit moment ga ik van mijn medaille genieten."