De Vrij baalt van verlies captainsband

Boris (borisz)

Stefan de Vrij is sinds dit weekend geen aanvoerder meer van Feyenoord. Graziano Pellè heeft die verantwoordelijkheid van hem overgenomen. De verdediger kende tot nu toe een minder seizoen bij Feyenoord en maakte veel persoonlijke fouten. Vrijdag kreeg hij van trainer Ronald Koeman te horen dat hij niet langer meer aanvoerder is van Feyenoord.

Graziano Pellè bekroonde zondag zijn eerste duel als aanvoerder met drie goals en een assist in de 4-2 overwinning op ADO Den Haag. De Vrij baalt enorm, maar blijft voorzichtig in zijn antwoord. "Voor een uitleg moet je bij de trainer zijn. Maar ik wil wel zeggen dat ik het jammer vind. Ik vond het altijd een grote eer om aanvoerder van Feyenoord te zijn. Daar was ik heel trots op", zei hij tegen het Algemeen Dagblad.

De verdediger wilde liever niet dieper ingaan op de redenen van zijn trainer. "Of het een logische beslissing is van de trainer? Het doet er niet toe wat ik ervan vind. Ik moet het accepteren en dat heb ik inmiddels ook gedaan. Ik richt me nu volledig op de wedstrijden."