Martens, Bol en Garate langer bij Belkin

Pino112

Paul Martens, Jetse Bol en Juan Manuel Garate hebben hun contract bij Belkin verlengd. De Duitser Martens blijft tot eind 2015 bij de Nederlandse ploeg, Bol en Garate tekenden voor een seizoen bij. Dat maakte Belkin zondag bekend.

Ploegleider Nico Verhoeven is lovend over de 29-jarige Martens. "Paul heeft zich dit jaar echt bewezen in de heuvelachtige etappekoersen. Hij heeft laten zien een van de beste renners in zijn soort te zijn. Op WorldTourniveau is gebleken dat hij ook iemand is om rekening mee te houden in de eendagskoersen."

De 24-jarige Bol, die zijn opleiding genoot bij Rabobank, wilde Belkin absoluut niet verlaten. "Ik heb dit jaar stappen gemaakt en hoop die lijn door te trekken. De grote Vlaamse voorjaarsklassiekers spreken mij het meest aan. Ik heb dit jaar goed mijn werk kunnen doen in die wedstrijden en wil op dat gebied doorgroeien."

Garate is volgens Verhoeven vanwege zijn ervaring van waarde voor de ploeg. "Juanma is in de grote rondes en zware etappekoersen een echte wegkapitein." De 37-jarige Spanjaard verruilde in 2009 Omega Pharma-Quick-Step voor Rabobank, de voorganger van Belkin.