Man faket eigen kidnapping

MarcusViridis

Een 24-jarige man uit Birmingham is in de gevangenis gegooid wegens het 'faken' van zijn eigen kidnapping. Om geld los te krijgen stuurde hij foto’s en dreigende sms'jes naar zijn familie.

Acht maanden lang mag Zubair Hussain zijn zondes overdenken. Ook mag hij zich afvragen hoe hij straks zijn familie weer onder ogen moet komen. Zubair is namelijk niet lief voor ze geweest. Meneer vond het een goed idee om ma en pa foto’s te sturen waarop hij -zonder erotische bedoelingen- geblinddoekt en gebonden te zien was.  Ook werden er berichtjes gestuurd naar de ouders: snel betalen, anders sterft zoonlief.

Domheid is gelukkig in dit geval niet genetisch bepaald, want de ouders ondernamen actie, maar dan niet op de door de zoon gewenste manier. Zij lichtten de politie in. Kidnapping wordt op het Britse eiland nogal serieus genomen en een grootschalige zoektocht werd op touw gezet. Dit resulteerde 24 uur later in de vondst van Zubair. Zonder enig spoor van een gedwongen verblijf zat de kidnap-nepper in een huis in Coventry. Hij werd onmiddellijk gearresteerd.

De politie hoopt dat door deze veroordeling duidelijk wordt dat je de dienders niet ongestraft onterecht kan laten uitrukken.