Cocu kan leven met strijd en veldspel

Boris (borisz)

Philip Cocu leed zaterdag de eerste competitienederlaag van het seizoen. PSV verloor met 2-1 van AZ Alkmaar. De trainer kan echter leven met het veldspel van zijn ploeg.

"Het begin was duidelijk voor AZ, maar ik vond dat we daarna redelijk veldspel hebben laten zien. Van daaruit hebben we meer kansen dan AZ gecreëerd in de eerste helft. In de tweede helft was het andersom. Na de 2-1 achterstand konden we de rust niet bewaren, zoals we dat wel deden na de 1-0", vertelt de trainer voor de camera’s van Foxsports.

"Het werd heel onrustig. Spelers gaan naar de klok kijken en we gingen opportunistischer spelen. Ik moet ook de complimenten geven aan AZ. Al met al hebben we wel de arbeid gebracht die gevraagd wordt. Daar hadden we in de Europa League meer moeite mee", gaat hij verder.

"Met een gelijkspel hadden we kunnen leven. Het zijn kleine dingen die de wedstrijd beslissen. De 2-1 kwam ook uit de lucht vallen", sluit hij af. PSV staat nog altijd eerste in de Eredivisie. PEC Zwolle liet na om de koppositie over te nemen. Die ploeg speelde met 0-0 gelijk tegen NAC Breda.