Oud-prof trekt comeback Nadal in twijfel

Peterselieman

Voormalig tennisprof Daniël Köllerer trekt de manier waarop Rafael Nadal teruggekeerd is in twijfel. De Spanjaard stond zeven maanden aan de kant met een blessure, maar kwam daarna zo ijzersterk terug dat de Oostenrijker denkt aan bedrog.

Köllerer deed zijn verhaal in Sportwoche. "Niemand gelooft dat hij niets gebruikt. Hij staat zeven maanden buitenspel, komt terug en wint vervolgens tien van de twaalf toernooien die hij speelt. Dat is onmogelijk!" Ook Nadals landgenoot David Ferrer krijgt er van langs.

"Hij is, of was, een zware roker. Toen ik ooit tegen hem speelde, stak hij tien minuten voor onze wedstrijd nog een sigaret op. Vervolgens bleef hij maar rennen, zelfs in de beslissende derde set, terwijl mijn tong al op de grond lag." 

De Oostenrijkse voormalige prof is zelf levenslang geschorst voor matchfixing, een probleem dat in het tennis groter is dan iedereen denkt. Voornamelijk op het challengerniveau zou het zich afspelen. "Zeker één op de tien tennissers verliest met opzet vroeg in een toernooi. Ze spelen dan in het weekend competitie en kunnen op deze manier twee keer geld verdienen. Met matchfixing zijn duizenden euro's gemoeid."