Wolfsen gaat regisseur geschrapte film bellen

Chuck-N0rr1s

Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen gaat contact opnemen met de makers van de documentaire Fever. Die wordt niet meer vertoond op het Nederlands Film Festival in Utrecht nadat leden van de Antilliaanse motorclub waar de film over gaat de première verstoorden. Ze eisten dat de film geschrapt werd.

De documentaire zou vrijdagavond voor het eerst worden getoond, maar vlak voor de film verstoorden vier leden van de motorbende die tegen hun zin in de film te zien zijn de première. Volgens de woordvoerder van het filmfestival kwamen ze niet verder dan de foyer. De voorstelling ging vervolgens niet door, net als de twee voorstellingen die nog gepland stonden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente ontstond de situatie ter plekke, en was er op voorhand geen extra beveiliging of politie aanwezig. Producent Cees van der Wel zei eerder op RTV Rijnmond dat een dag eerder al doodsbedreigingen waren binnengekomen.

Het besluit om de film te schrappen is genomen door de regisseur. "Het is ook aan hem om aangifte te doen, als er sprake is geweest van bedreiging", laat de woordvoerder van gemeente weten. "Wolfsen kennende zal hij zeker contact opnemen met de regisseur om te horen wat er nu precies is gebeurd."

De documentaire wordt in november uitgezonden door RTV Rijnmond. Onduidelijk is of de film wordt aangepast.