Dodental instorting flat Mumbai loopt op

Redactie

Reddingswerkers in de Indiase stad Mumbai hebben zaterdag nog een man levend uit het puin gehaald van de flat die vrijdagochtend instortte. In totaal zijn nu 33 bewoners gered. Het aantal doden is echter opgelopen tot 42.

De 50-jarige man zat bekneld en werd met behulp van een opblaasballon van onder een plaat beton bevrijd. Hij moet waarschijnlijk een been missen.

Het vijf verdiepingen tellende gebouw stortte vrijdagochtend in. Volgens bewoners waren tussen de 83 en 89 mensen thuis toen dit gebeurde. In de puinhoop worden geen tekenen van leven meer gehoord, maar de leider van het reddingswerk zegt dat de hoop dat er nog overlevenden worden gevonden nog niet is opgegeven.

Het vrijdag ingestorte gebouw werd in 1980 opgeleverd. Er woonden voornamelijk personeelsleden van de gemeente Mumbai en hun gezinnen.

Het is de derde keer in zes maanden dat in Mumbai mensen zijn omgekomen bij de instorting van een gebouw. In april kwamen zeker 72 mensen om en in juni minstens tien. De grote vraag naar woonruimte in de snel groeiende Indiase steden en corruptie leiden er dikwijls toe dat aannemers ondeugdelijk bouwmateriaal gebruiken of meer verdiepingen op gebouwen zetten dan toegestaan.