Spurs weten niet te winnen van Chelsea-tiental

Pino112

Tottenham Hotspur en Chelsea hebben zaterdag op White Hart Lane met 1-1 gelijkgespeeld. Gylfi Sigurdsson bracht de Spurs met zijn derde goal van het seizoen op voorsprong. Chelsea-aanvoerder John Terry zette na rust de eindstand op het scorebord in de Londense derby. Zijn ploeggenoot Fernando Torres werd in de slotfase van het veld gestuurd met een tweede gele kaart.

Oud-Ajacied Christian Eriksen stond aan de basis van de openingsgoal. De Deen leverde de bal in de negentiende minuut af bij Roberto Soldado, die de bal klaar legde voor Sigurdsson: 1-0. Terry bracht de ploegen na rust met een rake kopbal weer op gelijke hoogte na een fraaie vrije trap van Juan Mata.

Torres en oud-Ajacied Jan Vertonghen waren een groot gedeelte van het duel met elkaar aan het bekvechten. Nadat beide spelers al geel op zak hadden, botsten ze negen minuten voor tijd tegen elkaar in een luchtduel. De scheidsrechter vond een tweede gele kaart voor Torres op z'n plaats.

Arsenal, aartsrivaal van de Spurs, kan later zaterdag alleen aan kop gaan in de Premier League door te winnen bij Swansea City. De Spurs staan tweede met dertien punten, twee punten meer dan Chelsea.