Regisseur Penoza pitcht verder in VS

Redactie

Regisseur Diederik van Rooijen krijgt misschien voet aan de grond in de Verenigde Staten. Hoewel de Amerikaanse remake van zijn serie Penoza is geflopt, is er nu toch een Amerikaanse agent die probeert hem in Hollywood aan de bak te krijgen.

"Het is nooit echt een droom geweest om door te breken in de Verenigde Staten, maar nu het toch wel dichtbij komt, vind ik het wel heel leuk om daar iets te proberen", zegt Van Rooijen donderdag in Metro.

Over het mislukken van Red Widow, zoals de Amerikaanse serie heette, is Van Rooijen overigens niet verrast. "Het was te glossy. Na twee afleveringen gleed het al af. Onze insteek was ooit om te laten zien wat de onderwereld met een familie doet. We wilden het geweld juist niet verheerlijken, maar rauw laten zien. Dat hebben ze daar laten liggen."

Maar een kans in Hollywood leidt ook tot een luxeprobleem voor de regisseur, die onlangs met veel trots zijn derde seizoen Penoza afleverde. Kiest hij voor een vierde seizoen, of pakt hij zijn biezen om naar de VS te gaan? "Tja. Penoza is wel echt mijn kindje", zegt Van Rooijen. "Ik zou het heel gek vinden als iemand anders daar opeens mee aan de haal zou gaan."