Bully krijgt wellicht een sequel

Bully, in Europa ook wel bekend als Canis Canem Edit, zou wel eens een sequel kunnen krijgen. Dat gaf topman Dan Houser aan in een interview met gameweblog Polygon. Binnen het bedrijf zouden verschillende ideeën zijn voor een vervolg op de actiegame rond een brutale puber op een kostschool.

Bully verscheen zeven jaar geleden voor de PlayStation 2. De kans is volgens Houser klein dat Bully 2 draait om de tiener Jimmy Hopkins, de hoofdrolspeler uit het eerste spel. Zijn rol is uitgespeeld. Hij zal naar alle waarschijnlijk ook niet opduiken in bijvoorbeeld de Grand Theft Auto-reeks. "Jimmy komt uit een geheel ander milieu", meent de topman.

Toen Canis Canem Edit of Bully in 2006 op de markt kwam, was er vanuit verschillende hoeken ophef omdat de game jongeren zou aanzetten tot geweld tegen leraren. Geheel terecht was de kritiek niet, omdat de puberende Jimmy juist opkwam tegen onrecht. Hij ging de confrontatie aan met corrupte docenten en nam het op voor kinderen die gepest werden.

Twee jaar na de release van Canis Canem Edit werd het spel overgezet naar de Nintendo Wii en hernoemd tot Bully: Scholarship Edition. Daarnaast verscheen een opgepoetste versie van het spel voor de Xbox 360.

Moederbedrijf Take-Two Interactive lijkt de plannen voor een vervolg op Bully ook niet naast zich neer te hebben gelegd. Deze zomer verlengde het bedrijf de registratie van de merknaam, waardoor de mogelijkheid op een vervolg aanwezig blijft.


Na GTA 5 komt wellicht Bully 2