Jovanovski en Zheng in finale Ningbo

Boris (borisz)

Bojana Jovanovski en Jie Zheng staan vrijdag tegenover elkaar in de finale van het WTA-toernooi in het Chinese Ningbo. De als eerste geplaatste Servische won met 4-6, 7-6 (2) en 6-4 van de Zweedse Johanna Larsson. Zheng (2) was voor eigen publiek veel te sterk voor Yvonne Meusburger, die in de eerste ronde Richel Hogenkamp had uitgeschakeld: 6-3 en 6-0.

Bij het WTA-toernooi van Tokyo werden donderdag de kwartfinales afgewerkt. Venus Williams won met 6-3, 6-7 (4) en 6-3 van Eugenie Bouchard. Ze neemt het in de halve finale op tegen Petra Kvitova. De Tsjechische (7) versloeg Svetlana Kuznetsova met 6-4 en 6-1.

De andere halve eindstrijd gaat tussen Caroline Wozniacki en Angelique Kerber. De Deense (4) won met 2-6, 6-3 en 6-2 van Lucie Safarova. De Duitse (5) was verrassend te sterk voor de als tweede geplaatste Agnieszka Radwanska (2): 6-4 en 6-4.

Het ATP-toernooi van Kuala Lumpur leverde donderdag geen verrassende uitslagen op. Stanislas Wawrinka (2) won in de kwartfinale met 6-1 en 7-5 van Marcos Baghdatis. Jürgen Melzer (4) had tegen Mischa Zverev eveneens maar twee sets nodig: 7-5 en 6-4. In het dubbelspel werd Jean-Julien Rojer samen met Aisam-Ul-Haq-Qureshi in de kwartfinale uitgeschakeld.