'Michael Jacksons dood eigen schuld'

Redactie

Michael Jackson overleed door verkeerde keuzes die hij zelf had gemaakt. Dat stelde de advocaat van AEG woensdag in zijn slotpleidooi. De concertpromotor wordt door de moeder van de King of Pop aangeklaagd wegens nalatigheid bij het in dienst nemen van zijn lijfarts Conrad Murray. Die diende de zanger in 2009 een fatale dosis verdovingsmiddelen toe.

Feitelijk draait de zaak om de vraag wie Conrad Murray inhuurde. AEG, betrokken bij de concertreeks This Is It waar Michael Jackson zich voor zijn dood op voorbereidde, ontkent Murray te hebben ingehuurd. Het popicoon zou dat zelf hebben gedaan. "Je kunt niet iemand anders de schuld geven voor zijn verkeerde keuzes. Hij was een volwassen man", zei de advocaat van de concertpromotor.

Brian Panish, de raadsman van Jacksons moeder Katherine, hield dinsdag al zijn wat merkwaardige slotpleidooi. Hij zette zijn woorden namelijk kracht bij met een mierzoete videomontage van de carrière en het privéleven van de zanger, gelardeerd met Jackson-ballads. Dat werd sommige fans net iets teveel, en die renden dan ook huilend naar buiten. De advocaat eist 290 miljoen dollar van AEG voor Jacksons drie kinderen en zijn moeder.


Slotpleidooien zaak Michael Jackson, reportage van CNN