Free-to-play Soul Reaver-game aangekondigd

Tom (Tom261)

Uitgever Square Enix heeft het online actiespel Nosgoth bekendgemaakt. Het spel is gebaseerd op eerdere games in de Soul Reaver-reeks en laat gamers online tegen elkaar strijden in de gedaante van ridders en vampiers. De game wordt ontwikkeld door studio Psyonix en verschijnt enkel voor pc, maakte de uitgever verder bekend.

Nosgoth moet een zogeheten free-to-play-game worden. Het spel wordt gratis aangeboden, maar gamers kunnen het tegen betaling uitbreiden of hun personage voorzien van bijvoorbeeld nieuwe kledingstukken. "Maar we willen niet dat mensen geld kunnen betalen om veel sterker te worden in het spel", liet Psyonix weten in een verklaring.

Kennis van de eerdere spellen in de Soul Reaver-reeks is niet nodig om de actiegame te kunnen spelen. De serie draait om de avonturen van Kain en Raziel. Zij proberen de wereld te redden van de verdoemenis. Het eerste spel in de reeks verscheen in 1996 voor de eerste PlayStation. Het laatste spel in de reeks, Legacy of Kain: Defiance, werd in 2003 uitgegeven.

In Nosgoth zullen Kain en Raziel niet speelbaar aanwezig zijn. Iedere speler heeft zijn eigen personage. Het is niet bekend of de twee personages in een andere vorm terug te vinden zijn in het online spel. Wanneer Nosgoth moet verschijnen, is nog onduidelijk.