Reisadvies Egypte versoepeld

Redactie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte woensdag versoepeld. Reizen naar hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Aqaba worden niet meer ontraden. Wel wordt vakantiegangers geadviseerd 'extra waakzaam' te zijn en het resort niet uit te gaan.

Sinds half augustus werden alle niet-essentiële reizen naar de badplaatsen ontraden, maar dat advies is nu geschrapt. Eerder werden reizen naar alle andere gebieden in Egypte al ontraden. Dat advies geldt wel nog steeds.

De aanpassing van het reisadvies betekent dat TUI Nederland vanaf 26 oktober weer vakantiegangers naar het land brengt. Het bedrijf achter Arke.nl, Kras en Holland International liet eerder op de dag al weten dat mensen weer een reis konden boeken naar Egypte, maar dat die alleen door zou gaan als het reisadvies zou worden versoepeld. Neckermann kondigde vorige week al aan vanaf 17 oktober weer naar Egypte te vliegen.

Het negatieve reisadvies werd gegeven vanwege de onzekere veiligheidssituatie in het Arabische land. Inmiddels is het er iets rustiger, maar er moet volgens Buitenlandse Zaken in het hele land nog steeds rekening gehouden worden met de mogelijkheid van terroristische aanslagen.