Supporters Den Bosch plaatsen doodskist bij Galgenwaard

Sjors (Sj0rSz)

De supporters van FC Den Bosch zijn opnieuw negatief in het nieuws gekomen. Bij Stadion Galgenwaard van FC Utrecht werd vanochtend een doodskist aangetroffen. Ook hing een vlag met de tekst 'Utrecht dood' aan de gevel.

FC Utrecht en FC Den Bosch spelen later vandaag tegen elkaar in het kader van de KNVB beker. De Domstedelingen kunnen de grap echter niet waarderen. Beveiligers van de club hebben de attributen na de vondst direct verwijderd en vernietigd.

Ook de directeur van de Bossche club, Peter Bijvelds, kan er met zijn pet niet bij. "Ik heb inmiddels via de sociale media ook en en ander meegekregen. Ik heb nog geen foto's gezien maar deze actie is natuurlijk te gek voor woorden. FC Den Bosch onwaardig."

Volgens de supportersgroep van FC Den Bosch heeft de media hun actie verkeerd begrepen. "Het is een actie naar aanleiding van het lied 'Dood, dood, Utrecht dood', dat al tientallen jaren door fans van FC Den Bosch wordt gezongen in wedstrijden tegen FC Utrecht", is op hun website te lezen.