Van Marwijk staat te popelen

Frank (franklop)

Bert van Marwijk kan niet wachten om te beginnen als trainer van Hamburger SV. Dat zei 61-jarige oefenmeester woensdag tijdens zijn presentatie in Hamburg waar hij een contract voor twee jaar tekent met een optie voor nog een jaar. "Het is een tijd geleden dat ik hier zat, maar het voelt goed. Het is echt begonnen weer." Later woensdag leidt Van Marwijk al zijn eerste training bij de club van Rafael van der Vaart.

Met Van der Vaart heeft Van Marwijk niet gesproken voor hij zijn keuze maakte voor HSV. Ook legde hij zijn oor niet te luisteren bij collega's Martin Jol en Huub Stevens, die eerder HSV trainden. "Ik moet zelf een goed gevoel hebben." Dat de club een flink aantal trainers heeft versleten de laatste jaren zegt Van Marwijk niet zoveel. "Het gaat me om het gevoel dat ik zelf heb bij de club en met de mensen met wie ik moet werken."

Bij assistent Roel Coumans heeft Van Marwijk dat goede gevoel. "Ik vertrouw hem volledig." De 43-jarige Coumans was assistent bij Fortuna Sittard voor de overstap naar HSV. "Ik wilde een jonge trainer naast me", verklaarde Van Marwijk zijn keuze voor de relatief onbekende Coumans. "Hij is heel breed geschoold en is ook fysiotherapeut. Hij gaat ook alle spelers een psychologische test afnemen."

De eerstvolgende wedstrijd is volgens Van Marwijk gelijk de belangrijkste. "We staan zestiende met de meeste tegengoals in de Bundesliga. Daar moeten we zo snel mogelijk weg zien te komen. Dat is ons eerste doel."