[PD] Barcelona en Atlético blijven winnen

DeLuna

FC Barcelona en Atlético Madrid hebben opnieuw geen fout gemaakt in de Primera Division. Barcelona won met 4-1 van Real Sociedad, Atlético was met 2-1 te sterk voor Osasuna. Beide clubs delen de koppositie in Spanje met het maximale aantal van achttien punten uit zes wedstrijden.

Barcelona maakte al aan het begin van de wedstrijd korte metten met Sociedad. Neymar opende in de vijfde minuut de score met zijn eerste competitiegoal voor zijn nieuwe club. Lionel Messi en Sergio Busquets brachten de stand nog voordat er een halfuur was gespeeld op 3-0. Na de eretreffer van Alberta de la Bella maakte Marc Bartra er een kwartier voor tijd 4-1 van.

Atlético had opnieuw veel te danken aan Diego Costa, die de naar AS Monaco vertrokken Radamel Falcao voorlopig doet vergeten. De Braziliaan maakte zijn zesde en zevende doelpunt van het seizoen en staat nu samen met Messi bovenaan de topscorerslijst. Oriol Riera deed bij een 2-0 achterstand iets terug namens Osasuna.

Malaga won dinsdagavond met 2-0 van Almeria. Levante en Real Valladolid speelden met 1-1 gelijk.

In de Italiaanse Serie A boekte Udinese de tweede zege van het seizoen. Door een eigen doelpunt van Emanuele Calaio werd met 1-0 gewonnen van Genoa.