[Upd] Zware knieblessure Van Ginkel

DeLuna

Marco van Ginkel heeft dinsdag waarschijnlijk een zware knieblessure opgelopen. De Nederlandse middenvelder van Chelsea viel in de derde ronde van de League Cup tegen Swindon Town al na negen minuten uit. Onderzoek moet uitwijzen hoe lang hij uit de roulatie is.

Van Ginkel, die afgelopen zomer Vitesse verruilde voor Chelsea, zakte vroeg in de wedstrijd na een onschuldig duel door zijn knie. Hij kwam na behandeling nog wel even terug in het veld, maar moest amper een minuut later toch worden vervangen.

Chelsea verwacht Van Ginkel lang kwijt te zijn. "Het is te vroeg om conclusies te trekken, maar het ziet er niet goed uit voor Marco", liet assistent-trainer Steve Holland na afloop van de wedstrijd weten. "Maar we zullen eerst de resultaten van de scan van woensdag afwachten."

De bekerwedstrijd tegen Swindon werd door Chelsea met 2-0 gewonnen. Fernando Torres en Ramires maakten de goals.

Update 20.35 uur

Na een MRI-scan is duidelijk geworden dat Van Ginkel zijn voorste kruisband afgescheurd heeft. Binnen enkele dagen wordt hij aan zijn knie geopereerd. Door de zware knieblessure komt de WK-deelname van Van Ginkel serieus in gevaar. Voor een volledig herstel van een dergelijke blessure staat normaal gesproken negen maanden.