Van den Brom: "Groep aanvaardt kritiek"

Pino112

Er is werk aan de winkel voor John van den Brom. De achterstand op koploper Standard Luik is inmiddels opgelopen tot negen punten en woensdag wacht alweer het volgende duel. Dan kruist RSC Anderlecht voor de Belgische beker de degens met Eupen. Van den Brom doet er alles aan om zijn spelers mentaal en fysiek voor te bereiden, nadat de 4-0 nederlaag tegen Club Brugge er fors ingehakt heeft.

"Gisteren was het een dooie boel op de training, maar vandaag hebben we alles weer wat opgestart", zei de Amersfoortse oefenmeester dinsdag tijdens een persconferentie. "We hebben natuurlijk niet veel tijd voor de wedstrijd tegen Eupen." Van den Brom is niet van plan om zijn eisen te laten zakken. "We kunnen alleen weer vertrouwen opdoen met overwinningen, maar ook de manier waarop is belangrijk. Tegen Eupen wil ik mooier voetbal en een groep die alles geeft om te winnen zien: van de doelman tot de spits."

Dat het tot dusver niet op rolletjes loopt is duidelijk. Met name op verdedigend vlak schort er nog het één en ander aan het spel. "Natuurlijk maak ik me zorgen om de organisatie: we krijgen veel doelpunten tegen, maar dat ligt niet alleen aan de verdedigers. Ik heb een realistische groep, ze aanvaarden kritiek van mij én van de buitenwereld. Ze weten dat ze zondag niet goed hebben gespeeld. Ik zal wel een paar dingen veranderen tegen Eupen."