Twaalf tips over onderzoek Patrick S.

Redactie

De politie heeft tot dinsdagmiddag twaalf tips gekregen over het onderzoek naar andere misdrijven waarbij de tot levenslang veroordeelde moordenaar Patrick S. mogelijk betrokken is geweest. Maandag zette de politie foto's online van spullen die zijn gevonden in het huis van de man die Farida Zargar en Nanda Kerklaan doodde.

De politie bekijkt of hij mogelijk betrokken is bij andere misdrijven of vermissingen. De 36-jarige S. vertelde eerder vijf moorden te hebben gepleegd. Concrete aanwijzingen voor betrokkenheid bij meer moorden heeft de politie niet.

Na zijn aanhouding in oktober 2011 werden in zijn woning spullen van Zargar gevonden. Daarnaast nam de politie 447 objecten in beslag die niet van S. zijn. Het gaat onder meer om mobiele telefoons, sieraden en haarlokken. De politie heeft foto's van de spullen gepubliceerd in de hoop dat de eigenaren ze herkennen.

De tips gaan met name over de sieraden, zoals waar ze verkocht worden. Ook meldde een familielid zich die enkele van haar sieraden had herkend. Verder zochten familieleden van vermisten contact met het team.

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de zaak.