"Vrouwen klaar voor best-of-five op Grand Slams"

Rosario

Vrouwelijke tennissers zijn bereid om net als hun mannelijke tegenhangers wedstrijden volgens het best-of-five-principe te spelen op Grand Slams. Dat zegt Stacey Allaster, het hoofd van de Women's Tennis Association. Nu spelen de vrouwen nog maximaal drie sets.

Het debat over de speeltijd van de vrouwen is weer opgelaaid door het feit dat de tennissters op Grand Slams nu hetzelfde prijzengeld krijgen als de mannen. Zo zei Andy Murray al eens dat vrouwen in dat geval ook meer tennis zouden moeten laten zien. Gilles Simon beweerde vorig jaar dat mannen sowieso meer prijzengeld verdienden, omdat hun wedstrijden een hogere amusentswaarde zouden hebben.

Volgens Allaster ligt de bal nu echter bij de organisatie van de Grand Slams. Langere wedstrijden zouden wellicht voor problemen kunnen zorgen bij de programmering. "De vijfsetters bij de mannen zijn al een hele uitdaging voor de organisatoren. Zelf denken we overigens dat drie sets goed werkt voor onze fans," aldus Allaster. "[Maar] de speelsters zijn klaar voor [vijfsetters] - ze hoeven het ons alleen maar te vragen."