Ecclestone: "Twee of drie teams in de problemen"

Peterselieman

Volgens Formule 1-baas Bernie Ecclestone hebben twee of drie Formule 1-teams financiële problemen. De Brit reageert hiermee op Blick-journalist Roger Benoit die stelde dat zeker de helft van het veld moeite zou hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

Ecclestone deed tegenover de Zwitserse krant zijn relaas. "Het verhaal klopt niet. We praten op dit moment over twee kwetsbare teams. Mogelijk is er een derde waar nog een vraagteken achter staat." Op de vraag of we volgend jaar die teams op de grid zullen zien is de Brit positief gestemd. "Als je me een jaar geleden gevraagd zou hebben zou het antwoord nee zijn geweest. Maar nu toveren de meeste van die teams plotseling ergens geld vandaan. Ik weet niet hoe ze dat doen."

Sauber is een van die teams die in de problemen zitten, al wil Ecclestone geen namen noemen. De Brit geeft wel toe dat hij vroeger door persoonlijke leningen wel eens bij Williams bijgesprongen is, maar hij bezweert dit nu niet meer te doen omdat het ene team hiermee voordeel kan behalen ten opzichte van het andere.

Verder is de verdeling van de gelden menig F1-volger een doorn in het oog. De grote teams krijgen veel meer inkomsten dan de kleinere renstallen. Ecclestone is tegenover Auto Motor und Sport duidelijk. "Het is omdat de grote teams beloofd hebben om tot in ieder geval 2020 te blijven, ze hebben hiervoor een bankgarantie afgegeven. De verdeling is altijd hetzelfde gebleven. Het enige verschil is dat het nu om veel meer geld gaat."