Arctic Warrior komt aan in Moermansk

Harry

Naar alle waarschijnlijkheid komen de 30 bemanningsleden van Greenpeace-schip Arctic Sunrise dinsdagochtend aan in de Russische havenstad Moermansk. Het door de Russische kustwacht overgenomen Greenpeace-schip is in zicht van de haven van Moermansk. Volgens een woordvoerder van de milieuorganisatie meert de ijsbreker rond 10 uur dinsdagochtend aan in de havenstad in Noordwest-Rusland.

De ijsbreker en de bemanning van 30 personen zijn vorige week donderdag overgenomen door de Russen. Sindsdien heeft de organisatie geen contact meer met de actievoerders gehad. Greenpeace voerde met het schip actie bij een booreiland van Gazprom in de Pechorazee tegen olieboringen in het Noordpoolgebied. De verwachte aankomstdatum en -tijd van het schip veranderden de afgelopen dagen regelmatig.

Wat precies de aanklacht is tegen de actievoerders, is nog altijd niet duidelijk. In Moermansk staat een Greenpeace-team klaar om de actievoerders te helpen als zij aan land komen en om er achter te komen waarvan ze worden beschuldigd.

Arctic Warrior komt aan in Moermansk
Arctic Warrior komt aan in Moermansk (Foto: ANP)