Weer schoten en explosies in Nairobi

Redactie

Ook dinsdag zijn weer geweerschoten en explosies gehoord bij het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Keniaanse legertroepen zijn, zo werd gezegd, doende de laatste gijzelaars te bevrijden uit handen van de strijders van Al-Shabab. Maandag zei het ministerie van binnenlandse zaken nog dat de veiligheidstroepen het winkelcentrum onder controle hadden en dat alle gijzelaars waren bevrijd.

Een ingewijde bron zei dat zich nog zeker tien gijzelaars in het gebouwencomplex bevinden. Zij zijn in handen van 'een multinationale verzameling uit de gehele wereld', zoals de bron de groep strijders karakteriseerde. De Keniaanse minister van Buitenlandse Zaken Amina Mohamed zei tegen Al Jazeera dat er sprake is van een internationale terreurcampagne waar ook Al Qaida de hand in heeft.

Volgens gegevens van de Keniaanse autoriteiten zijn bij de terreuractie van Al-Shabab zeker 62 mensen omgekomen en meer dan 170 gewond geraakt.

Boven het winkelcentrum stijgen grote rookwolken op en ook zijn er vlammen te zien, zei een AP-verslaggever ter plaatse.


De situatie dinsdagochtend en het gesprek met de minister (Al Jazeera)