Iets drukkere spits door mist

Redactie

Door plaatselijke mist valt de spits dinsdagochtend iets drukker uit. Rond 07.30 uur stond zo'n 85 kilometer file, terwijl er normaal op dat tijdstip zo'n 65 kilometer staat, zegt een woordvoerder van de ANWB.

Het KNMI heeft voor heel Nederland een waarschuwing afgegeven omdat tot 09.00 uur dichte mist kan vookomen. "We hadden gedacht dat de spits een stuk drukker zou uitvallen, maar het valt nog mee', zegt de woordvoerder van de ANWB. De spitsstrook van de A9 was in de vroege ochtend nog dicht vanwege de mist, maar is inmiddels geopend.

Het zicht kan onder de honderd meter komen, vooral in een brede strook die van het zuidwesten naar het noordoosten loopt, zegt een woordvoerder van weeronline.nl"In die strook heb je vrijwel overal dicht mist. Maar het zicht is nergens minder dan vijftig meter en pas dan mag het mistachterlicht aan." Ook hij verwacht dat de mist geen extreme hinder voor het verkeer oplevert.

Kort na de spits levert de mist voor het verkeer geen hinder meer op. In de loop van de ochtend trekt de mist helemaal weg. Dat er mist is, komt volgens weeronline.nl doordat er geen wind staat.