Pleidooi NOC*NSF voor FBK Games

DeLuna

De overkoepelende sportbond NOC*NSF er is veel aan gelegen dat de FBK Games blijven voortbestaan. Voorzitter André Bolhuis heeft de raadsleden van de gemeente Hengelo een brief gestuurd, waarin hij het belang van het atletiekgala onderstreept. 

"We doen met klem een beroep op u om dit unieke topsportevenement voor uw sportstad Hengelo en Nederland te behouden", schrijft Bolhuis. "Het is het enige internationale topatletiekevenement in Nederland en maakt deel uit van de twintig beste atletiekwedstrijden ter wereld."

Het college van B en W bracht eerder deze maand het voortbestaan van de FBK Games in gevaar met het voorstel om het Fanny Blankers-Koen Stadion te verkopen aan FC Twente. Alleen dan kan Hengelo een voorgenomen bezuiniging van maar liefst 281.000 euro bereiken. In de plannen van de Enschedese club zal het atletiekstadion worden omgebouwd tot een voetbalstadion, waarin geen plaats meer zal zijn voor het atletiekevenement. 

In een poging om de raadsleden te overtuigen wijst NOC*NSF op de economische voordelen van het jaarlijkse sportevenement. "Onderzoek heeft uitgewezen dat de FBK Games jaarlijks een economische spin-off voor de regio van twee miljoen euro genereren." 

Ook de Atletiekunie heeft al van zich laten horen en heeft een vurig pleidooi gehouden voor het behoud van de FBK Games. De gemeenteraad neemt op 8 oktober een definitief besluit.