Hamburger SV maakt komst Van Marwijk openbaar

Boris (borisz)

Bert van Marwijk wordt definitief de nieuwe trainer van Hamburger SV. De Duitse club maakte maandagavond de aanstelling openbaar. Van Marwijk heeft bij de nummer zestien van de Bundesliga een contract tot de zomer van 2015 getekend. Hij is de opvolger van Thorsten Fink, die het veld moest ruimen na een teleurstellende seizoensstart.

Van Marwijk staat woensdag voor het eerst op het trainingsveld en zal later die dag worden gepresenteerd. Sportief directeur Oliver Kreuzer laat weten in zijn nopjes te zijn. "We zijn blij dat we in staat waren een coach als Bert van Marwijk naar HSV te halen. Hij heeft veel ervaring en zijn deskundigheid al talrijke keren bewezen." Van Marwijk neemt de 43-jarige Roel Coumans mee als assistent naar Hamburg.

Over de overstap van Van Marwijk was de afgelopen dagen nogal wat te doen. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal maakte zaterdagavond bekend de nieuwe trainer van HSV te worden. Een dag later ontkende de nummer zestien van de Bundesliga echter al een akkoord te hebben. Inmiddels zijn alle plooien gladgestreken.

Van Marwijk vertrok vorig jaar bij Oranje na het desastreus verlopen EK in Polen en Oekraïne. Sindsdien werd zijn naam regelmatig genoemd als een club op zoek was naar een nieuwe trainer, maar concreet werd het nooit. Wel tekende hij een contract bij de NOS als een van de vaste analytici bij wedstrijden in de Champions League.

De 61-jarige Van Marwijk deed in Duitsland al ervaring op als trainer van Borussia Dortmund, waar hij werkte tussen 2004 en 2006. In Nederland had de 61-jarige Deventenaar op clubniveau Feyenoord en Fortuna Sittard onder zijn hoede.