Valve kondigt SteamOS aan

Denzo

Valve heeft zojuist aangekondigd dat het met een eigen besturingssysteem komt: SteamOS. SteamOS is gebaseerd op Linux en is speciaal ontwikkeld voor machines die in de huiskamer staan, en maakt hiervan 'een ideale media center voor games, films en muziek.'

Het besturingssysteem moet volgens Valve al snel uitkomen, maar het is niet precies bekend wanneer. Ook wordt er beloofd dat er in 2014 vele triple-A titels uit komen komen voor het platform. Daarnaast is het mogelijk om Windows- en Mac-games vanaf andere pc's naar de SteamOS-pc te streamen, waardoor je gewoon toegang hebt tot heel je Steam-library. Bovendien is het middels de eerder aangekondigde family sharing mogelijk om de games van je huisgenoten te spelen.

SteamOS is volgens Valve pas de eerste van drie aankondigingen. Over 48 uur (woensdag 19.00) is weer een aankondiging, en vermoedelijk dan op vrijdag weer. Wij hebben een sterk vermoeden dat nummertje twee de Steam Box gaat worden. Aankondiging drie zal waarschijnlijk gaan over de derde onderkin van Gabe Newell. Wij houden je in ieder geval op de hoogte!

Alles over SteamOS kun je hier lezen en de countdown voor de volgende aankondiging is hier te vinden.