Mogelijk meer misdrijven moordenaar Patrick S.

Redactie

Het onderzoek naar de tot levenslang veroordeelde moordenaar Patrick S. krijgt een doorstart. De politie bekijkt of hij mogelijk betrokken is bij andere misdrijven of vermissingen, zo meldt de politie maandag. De man werd onder meer veroordeeld wegens de moord op Farida Zargar en de dood van de 43-jarige Nanda Kerklaan.

Na zijn aanhouding in oktober 2011 werden in zijn woningen spullen van de vrouw gevonden. Daarnaast nam de politie 447 objecten in beslag die volgens politie en justitie niet van S. zijn. Het gaat onder meer om mobiele telefoons, sieraden en haarlokken.

Foto's van een aantal in beslag genomen goederen zijn maandag gepubliceerd. De politie roept de hulp van het publiek in om te achterhalen van wie de goederen waren of zijn en hoe S. eraan kwam.

Een team rechercheurs heeft de afgelopen maanden tevergeefs onderzoek gedaan naar de herkomst van de spullen. Zo zijn alle politiesystemen bekeken en wordt alles op dna onderzocht. Ook zijn spullen getoond aan familieleden van vermiste personen en worden opkopers van tweedehands goederen benaderd.

S. is in beroep gegaan tegen zijn levenslange veroordeling.