[Upd] Alonso neemt Euskaltelploeg niet over

Peterselieman

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Fernando Alonso de licentie van de wielerploeg Euskaltel-Euskadi overneemt. De Spaanse krant AS meldt dat de onderhandelingen tussen de Formule 1-coureur en de Baskische wielerformatie zeer moeizaam verlopen.

Begin deze maand werd bekend dat Alonso de licentie over wilde nemen om de ploeg te redden, maar na het initiële akkoord bleken er nog haken en ogen aan de overeenkomst te zitten. Zo wil Euskaltel dat Alonso de begeleidingsstaf en de contracten met de fietsenleverancier en de kledingsponso overneemt, iets wat de Spanjaard niet wil. De doorlopende contracten van veertien renners wil de F1-coureur wel respecteren. De thuisbasis van de ploeg zou uit Baskenland verdwijnen en naar Asturië verplaatst moeten worden.

Update 17.34 uur

De licentie van Euskaltel wordt toch niet overgenomen door Fernando Alonso. De onderhandelingen met de Formule 1-coureur zijn spaak gelopen, meldt de Baskische wielerploeg maandag. Euskaltel liet eerder al weten aan het eind van het seizoen te stoppen als hoofdsponsor.

Begin deze maand werd een principeovereenkomst gemeld tussen ploeg en coureur. Waarom nu toch een kink in de kabel is gekomen, wordt niet bekendgemaakt. "We willen heel graag openheid van zaken geven, maar dat kan helaas niet. We moeten de vertrouwelijkheid van de onderhandelingen respecteren", staat in een verklaring op de site van de wielerploeg.

Het afketsen van de deal betekent waarschijnlijk het definitieve einde van Euskaltel. De ploeg van olympisch kampioen Samuel Sanchez maakt al sinds 1994 deel uit van het peloton. Mogelijk besluit Alonso nu om een eigen Pro Continental-ploeg op te richten.