Monster Hunter 4 in Japan zo populair als GTA V

Oscar.

Het actierollenspel Monster Hunter 4 voor de Nintendo 3DS kan met gemak de Japanse tegenhanger van GTA V worden genoemd. Er zijn inhoudelijk niet veel raakvlakken tussen de spellen maar in termen van populariteit en spanning rond de lancering van het spel zijn er duidelijke overeenkomsten.

Het spel ging in Japan in zijn eerste week 1,7 miljoen keer over de toonbank, blijkt maandag uit cijfers van het Japanse marktonderzoeksbureau Media Create. Hiermee was het met afstand het populairste spel. De nummer twee op de lijst, AKB1/149 Love Election voor de PlayStation 3, kwam niet verder dan 27 duizend verkochte exemplaren.

Met 1,7 miljoen verkochte exemplaren kent Monster Hunter 4 het op een na beste debuut op de Japanse markt binnen de serie. Alleen Monster Hunter Freedom 3 voor de PSP deed het in december 2010 beter met ruim 1,9 miljoen verkochte spellen in zijn eerste week.

Met de verkoop in Japan heeft uitgever Capcom meer dan 10,2 miljard yen (76,8 miljoen euro) opgehaald. Hoewel de verkoop voor tevredenheid bij de uitgever zorgt, valt dit bedrag in het niet bij de wereldwijde omzet die behaald wordt met Grand Theft Auto V.

Grand Theft Auto V staat op dit moment op een in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland. Binnen drie dagen zorgde de nieuwe GTA voor een miljard dollar in de kas van Take-Two Interactive.


Monster Hunter 4 in Japan zo populair als GTA 5