'Nederlandse gijzelaars én terrorist in Kenia'

Redactie

In Kenia zou een 38-jarige Nederlander zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de aanval op het winkelcentrum in Nairobi. Dat meldt de Somalische terreurbeweging Al-Shabab, die de aanval heeft opgeëist, op Twitter. Ze melden tevens drie Nederlanders gegijzeld te houden.

De Nederlandse verdachte zou zijn gearresteerd op het vliegveld van de Keniaanse hoofdstad. Volgens RTL Nieuws wilde hij naar Turkije. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kon de aanhouding maandag niet direct bevestigen. Er wordt nog onderzocht of het daadwerkelijk om een Nederlander gaat.

De terreuractie begon zaterdag en heeft aan zeker 68 mensen het leven gekost, onder wie een Nederlandse. De 33-jarige vrouw zou hoogzwanger zijn geweest.

In het winkelcentrum worden nog altijd gijzelaars vastgehouden. De terreurgroep meldt dat er naast de drie Nederlanders nog 29 andere gegijzelden zijn. Het gaat om zes Amerikanen, vier Fransen, twee Israëliërs, twaalf Kenianen en vijf Spanjaarden, aldus het zoveelste Twitteraccount van Al-Shabab.

Het account waarop de arrestatie van de Nederlander werd gemeld is door Twitter gesloten; het onderstaande inmiddels ook.

Tweet Al-Shabab over gijzelactie Nairobi