'Colin Farrell in beeld voor Warcraft-film'

Oscar.

Colin Farrell is gevraagd voor een hoofdrol in de gameverfilming World of Warcraft. Regisseur Duncan Jones heeft de Ierse acteur op het oog voor een nog onbekende rol. Ook zou hij Paula Patton, vooral bekend van Mission: Impossible - Ghost Protocol, hebben benaderd. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Jones is ook nog met andere acteurs in onderhandeling. Waar de film over moet gaan, is nog onbekend, dus over een rolverdeling is nog weinig te zeggen. De opnames gaan in januari van start.

Uiteraard speelt de film zich af in de uitgestrekte Warcraft-wereld die ook in het online rollenspel te zien is. In de fantasy-wereld neemt een alliantie van mensen, dwergen en elven het op tegen een samenwerkingsverband van orcs, trollen en zombies. Ook komen tijdreizen en buitenaardse werelden in de film voor.

World of Warcraft verscheen in 2004 en is sindsdien met afstand het grootste online rollenspel ooit. Warcraft, zoals de film vooralsnog heet, is op zijn beurt een van de grootste producties ooit van Legendary Pictures, dat al megafilms als Clash of the Titans, Inception en Man of Steel financierde. De film staat gepland voor 2015.