Gridstraf Webber door vriendendienst Alonso

Peterselieman

Mark Webber viel gisteren tijdens de Grand Prix van Singapore in de laatste ronde uit met een motorisch probleem aan zijn Red Bull. De Australiër werd na afloop van de wedstrijd door Ferrari-coureur Fernando Alonso teruggereden naar de pits. Het kostte Webber een gridstraf voor de race in Zuid-Korea.

Webber betrad na afloop van de race zonder toestemming van de marshalls de baan. Het kwam hem op een waarschuwing te staan, de derde van het seizoen. De Australiër kreeg de eerste waarschuwing in 2013 in Bahrein voor de botsing met Nico Rosberg en de tweede in Canada omdat hij de gele vlaggen niet voldoende opgevolgd had. Sinds vorig jaar staat op het krijgen van drie dergelijke waarschuwingen een gridstraf van tien plaatsen voor de volgende race.

Ook Alonso kreeg een reprimande van de stewards. Doordat de Ferrari-coureur op de baan stopte om Webber op te pikken moesten enkele coureurs achter hem onnodig uitwijken, wat potentieel gevaar opgeleverd zou hebben. Voor de Ferrari-coureur was het pas de eerste waarschuwing van het jaar.