[Boogschieten] Uitslagen Word Cup Finals Parijs

Pino112

Dit weekend vond in Parijs de finale van de World Cup-serie in het boogschieten plaats. Verdeeld over het seizoen zijn er vier Word Cups waarna er een afsluitende final is. Zowel de compoundklasse als de recurveklasse kwamen aan bod in Franse hoofdstad.

De beste zeven individuele schutters en de best geklasseerde schutter van het organiserende land kwalificeren zich voor de finale, maar van elk land mogen er maximaal twee schutters deelnemen. De landenfinales bestaan alleen uit de mixed teams, waarbij de leider van het klassement het opneemt tegen het organiserende land, in dit geval Frankrijk.

Op zaterdag vonden de wedstrijden met de compoundboog plaats. Bij de mannen won Martin Damsbo in de finale van Braden Gellenthien. De Deen versloeg de Amerikaanse voormalig nummer één van de wereld in de shoot-off (10-9). Na reguliere schiettijd stonden beide spelers op 141 punten. De Italiaan Sergio Pagni won het brons door de Fransman Dominique Genet te verslaan, het werd 147-142.

Bij de vrouwen pakte Alejandra Usquiano het goud door de Amerikaanse Erika Jones te verslaan. De Colombiaanse versloeg de als eerste geplaatste Jones met 143-142. Het brons was voor de Russin Albina Loginova, zij versloeg de Zuid-Koreaanse Seok Ji-Hyun met 142-141.

De compoundfinale bij de mixed teams ging tussen Italië (Marcella Tonioli en Sergio Pagni) en Frankrijk (Pascale Lebecque en Pierre Julien Deloche). Het Franse team won van de Italianen met 157-155.

Vandaag was het tijd voor het schieten met de recurveboog. Olympisch kampioen Oh Jin-Hyek had het in de kwartfinale even moeilijk tegen Gaël Prévost, maar de Zuid-Koreaan won in de shoot-off eenvoudig van de nog maar 19-jarige Fransman. Daarna won Oh de halve finale en finale met overmacht. Hij won in de finale van de Chinees Dai Xiaoxiang met 7-3. De strijd om de derde plek werd gewonnen door de Amerikaan Brady Elisson. Na een shoot-off tegen Lee Seung-Yun (Zuid-Korea) werd het 6-5.

Bij de vrouwen ging het goud naar de Zuid-Koreaanse Yun Ok-Hee. Zij won van de Indiase Deepika Kumari. De finale eindigde in 6-4. Het brons was weggelegd voor de Chinese Cui Yuanyuan, zij versloeg de Mexicaanse Alejandra Valencia met 6-4. De titel bij de landenwedstrijd ging naar Zuid-Korea. De winnaars van de individuele onderdelen, Oh en Yun, versloegen het Franse team bestaande uit Cyrielle Cotry en Prévost overtuigend met 152-140.