[Serie A] Strootman wint met Roma ook stadsderby van Lazio

Boris (borisz)

Kevin Strootman blijft met AS Roma uitstekend presteren. De van PSV overgekomen middenvelder won zondag met zijn ploeg de beladen stadsderby tegen Lazio Roma. Door goals van Federico Balzaretti en Adem Ljajic zegevierde AS Roma met 2-0. Lazio-speler Goncalves André Dias werd acht minuten voor tijd met rood van het veld gestuurd.

Stootman kreeg zelf in de 75e minuut een gele kaart. Voor Roma was het alweer de vijfde competitiezege. Napoli is de enige andere club die nog foutloos is in de Serie A. De Napolitanen spelen later zondag de topper tegen AC Milan.

Een drietal ploegen verzamelde tien punten uit vier duels: Fiorentina, Juventus en Internazionale. Fiorentina won met 2-0 bij Atalanta. Matias Fernandez en Giuseppe Rossi scoorden.

Juventus boekte een moeizame 2-1 thuiszege op Hellas Verona. De Spanjaard Fernando Llorente werd met zijn eerste goal in dienst van Juventus matchwinner.

Fabrizio Cacciatore bracht Hellas verrassend aan de leiding, maar even later maakte Carlos Tevez gelijk. In de blessuretijd van de eerste helft sloeg Llorente toe. Internazionale won eerder zondag met liefst 7-0 bij Sassuolo.

Overige uitslagen Serie A zondag:

Catania - Parma 0-0

Bologna - Torino 1-2