Jans: "PEC weer terug op aarde"

Boris (borisz)

PEC Zwolle verloor zondagmiddag uit bij Vitesse (3-0). Trainer Ron Jans was na afloop teleurgesteld in het vertoonde spel van zijn ploeg. Voor PEC was het verlies pas de tweede nederlaag van het nog prille seizoen. Het was volgens Jans wel de slechtste prestatie tot nu toe.

"Wij waren niet goed genoeg en hebben gewoon dik verdiend verloren", zei de trainer na afloop van het duel tegenover FOX Sports. "We zijn slecht aan de wedstrijd begonnen en toen we wat sterker werden, kwamen we op achterstand door een persoonlijke fout."

"Een dik verdiende overwinning voor Vitesse tegen een heel matig PEC Zwolle", vervolgde de trainer, die precies weet wat er mis ging bij PEC. "We speelden in de eerste helft niet zoals afgesproken. Er werd veel doorgeschoven en daardoor verspeel je heel veel energie om niks. Dat hebben we in de rust teruggedraaid."

Toch wisten de bezoekers in het tweede bedrijf niet meer terug te komen. Vitesse liep uit naar 3-0. Voor Jans een is de nederlaag een grote tegenvaller. "Met name omdat we in duels zijn afgetroefd en omdat we niet ons voetbal hebben laten zien. Dit was een mooie gelegenheid om te bevestigen dat we in de top van de Eredivisie horen, maar die kans hebben we niet gegrepen. Het was veruit onze minste wedstrijd. We zijn weer terug op aarde", aldus Jans.