Nieuw album 'therapie' voor Britney

Redactie

Britney Spears verwerkte de breuk met haar verloofde in de studio. "Het was fijn op om die manier een beetje therapie te hebben", vertelde de popprinses vrijdag in de radioshow van Ryan Seacrest.

"Dit is mijn meest persoonlijke album", vertelde Britney over de invloed die de breuk met Jason Trawick had op de plaat. Britney en Jason, haar voormalig agent, gingen in januari uit elkaar. De twee, die ruim een jaar waren verloofd, hadden sinds het voorjaar van 2010 een relatie. "Na de breuk kon ik mijn ei kwijt in de studio. Dat was fijn en het is fijn om het met mijn fans te kunnen delen."

Bij het maken van haar achtste studioplaat liet Britney haar gevoelens de vrije loop. "Wat recht uit het hart komt is meestal het beste. En het helpt je ook nog eens de breuk te verwerken, omdat je erover kunt zingen. Het is een therapeutische manier van met een breuk omgaan."

Dat ze straks tijdens haar concerten avond na avond over haar ex moet zingen, deert Britney niet. "Dan denk ik: oké, ik ben aan het optreden. En dan is het oké." Spears trapt eind dit jaar haar eigen show in Las Vegas af. De zangeres treedt de komende twee jaar op in de Amerikaanse gokstad.