Producent Bruckheimer en Disney uit elkaar

dekatophetspek

Producent Jerry Bruckheimer en The Walt Disney Studio hebben besloten hun samenwerking volgend jaar te beëindigen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Ze zorgen samen voor immense successen als de Pirates of the Caribbean-films en National Treasure voor Disney, en Con Air, Armageddon en The Rock voor Touchstone, ook van Disney.

Bruckheimer wil zich richten op meer duistere en volwassen films terwijl Disney zich wil blijven concentreren op de merken Disney, Pixar, Marvel en Lucasfilm. Overigens blijven Disney en Bruckheimer wel samenwerken aan nieuwe Pirates-films, waarvan de vijfde, Dead Men Tell No Tales, staat gepland voor 2016.

De beslissing heeft niets te maken met de dure flop The Lone Ranger van deze zomer, zegt Bruckheimer. "Het gaat niet om The Lone Ranger. Het gaat erom dat we beiden een ander soort films willen maken, naast de Pirates-films. Ik heb talloze gesprekken gehad om Touchstone nieuw leven in te blazen, maar dat heeft nergens toe geleid." Touchstone is een submerk van Disney dat wordt gebruikt om rauwere films in de markt te zetten.

Beide partijen laten weten met grote voldoening terug te kijken op de samenwerking, die ruim twintig jaar heeft geduurd en 27 films heeft opgeleverd. "Het was een langdurige relatie met hoogte- en dieptepunten. Jerry is een van de beste producenten en we hebben samen gigantische successen gekend", zegt Disney-topman Alan Horn. "Onze films spreken voor zichzelf", zegt Bruckheimer.