Boonen tot eind 2015 bij Quick-Step

Frank (franklop)

Tom Boonen heeft zijn contract bij Omega Pharma-Quick-Step met twee seizoenen verlengd tot eind 2015. Dat zegt teammanager Patrick Lefevere van de Belgische ploeg vrijdag in Het Nieuwsblad. "Alles stond snel op papier. Zoals gewoonlijk tussen Tom en mij. Tom heeft al zijn handtekening gezet, maar die van mij ontbreekt nog."

De 32-jarige Boonen, die na een jaar bij US Postal in 2003 bij Quick-Step aan de slag ging, komt dit seizoen door een blessure aan zijn zitvlak niet meer in actie. Na een valpartij in de Ronde van Vlaanderen viel ook het voorjaar van de tweevoudig Belgisch kampioen op de weg al in duigen.

"Ik hoor wel achter de rug verhaaltjes als zou deze Tom Boonen zonder resultaten dit jaar wel een dure vogel zijn geweest, maar ik ben wel heel duidelijk: Boonen in je ploeg is van onbetaalbare waarde. De return die hij vorig jaar gaf was fenomenaal", laat Lefevere weten.

Boonen won in zijn loopbaan onder meer vier keer Parijs-Roubaix en drie keer de Ronde van Vlaanderen. In 2005 werd hij wereldkampioen op de weg.