Moederschap maakte goede actrice van Hadewych Minis

Redactie

Hadewych Minis vindt zichzelf een veel betere actrice sinds ze moeder is geworden. "Ik ben eigenlijk pas een goede actrice sinds ik moeder ben", zegt Minis tegen Novum Nieuws. De actrice en zangeres kreeg vorig jaar een zoon met haar man, acteur Tibor Lukács. "Ik ben veel meer ontspannen en kan nu pas naar mezelf kijken in een film."

De 36-jarige Minis beseft dat na het krijgen van haar kind alles relatief werd. "Wat dat betreft zijn alle clichés waar", lacht ze. "Wat moet ik me nou druk maken over mijn jurk als ik een poepluier verschoon? Ik sta niet meer op de eerste plaats. Dat betekent dat ik me veel minder zorgen maak over van alles. Ik pieker minder."

Door deze grote verandering in haar leven heeft Minis ook ineens tijd voor andere dingen. "Gek genoeg heb ik door die constante drukte veel meer rust in mijn leven. Omdat ik niet meer maanden achtereen op een filmset kan staan, heb ik ineens tijd voor muziek maken." In april verscheen haar eerste album, getiteld Hadewych Minis, en dat smaakte naar meer. "Ik heb al plannen voor een tweede album."

En juist nu ze het acteren op een lager pitje heeft gezet, komen sommige van de beste filmrollen op haar pad. "Nu ik het wat rustiger aan doe als actrice, krijg ik een droomrol als Marina in Borgman aangeboden." In de duistere thriller van Alex van Warmerdam is Minis te zien als Marina, die met haar man en kinderen in een villa woont als daar de mysterieuze Camiel Borgman verschijnt.

In diezelfde periode werd ze gevraagd als alternate voor de rol van Rachel Hazes-van Galen in de musical Hij Gelooft in Mij. "Daar had ik tijd voor omdat we alleen in Amsterdam speelden, en omdat Ricky Koole en Chantal Janzen normaliter de rol spelen. Ik kon elke avond thuis bij mijn kind zijn. Alles viel op zijn plek. Karma is iets heel vreemds", sluit Minis af.


Moederschap maakte goede actrice van Hadewych Minis (Foto: Novum)