Inter lijkt in Indonesische handen te vallen

Maarten (rubbereend)

Het lijkt erop dat Internazionale in Indonesische handen komt. Clubeigenaar Massimo Moratti voert al maanden gesprekken over een overname. De Italiaanse media verwacht dat een deal niet ver weg is. Moratti voert gesprekken met Erick Thohir, een petroliummagnaat.

Thohir is vermoedelijk bereid om voor 350 miljoen euro 75 procent van de aandelen van Internazionale te kopen. Er werd reeds geschreven dat beide heren een akkoord hadden bereikt, maar dat er nog geen handtekeningen zijn gezet. Moratti ontkent dat de deal al rond is.

"Nee, dat is absoluut niet zo. Maar er zijn ook geen grote struikelblokken meer die een eventueel akkoord zouden kunnen verhinderen", aldus Moratti. De eigenaar denkt niet dat hij actief blijft bij de Italiaanse grootmacht. "Zoals het er nu naar uitziet, denk ik dat niet."

Inter kampt met een schuld van zo'n driehonderd miljoen euro. Moratti is sinds 1995 de eigenaar van de club. Thohir, mede-eigenaar van de Amerikaanse club DC United en basketbalploeg Philadelphia 76ers, moet de club weer naar successen leiden.