Ajax en Volendam staan stil bij dood Mühren

Pino112

Ajax en FC Volendam staan woensdag uitgebreid stil bij de dood van Gerrie Mühren. De clubs spelen dan in Amsterdam tegen elkaar in de tweede ronde van de KNVB-beker. De op 67-jarige leeftijd overleden oud-voetballer speelde jarenlang voor zowel Ajax als Volendam. Hoe precies invulling wordt gegeven aan de herdenking, is nog niet bekend.

Volendam wilde voorafgaand aan de competitiewedstrijd van vrijdag thuis tegen Helmond Sport een minuut stilte houden, maar op nadrukkelijk verzoek van de familie wordt daarvan afgezien. Ook zal er niet met rouwbanden worden gespeeld.

Frank de Boer werd donderdag bij terugkeer in Amsterdam van het overlijden van Mühren op de hoogte gesteld. "Het kwam niet heel onverwacht aangezien hij al een tijdlang ziek was", vertelde de Ajax-trainer op de persconferentie daags na de wedstrijd tegen FC Barcelona. "Maar het blijft toch altijd een schok als zo'n bericht binnenkomt."

De Boer bracht twee weken geleden samen met assistent-trainer Hennie Spijkerman nog een bezoek aan Mühren, die na zijn carrière jarenlang als scout werkzaam was bij Ajax. "We zullen Gerrie herinneren als een groot sportman en een fantastisch mens."