Voetbaltrainer veroordeeld voor naaktfoto's jongens

Redactie

Een voormalig voetbaltrainer uit Hardenberg is donderdag veroordeeld tot een cel- en werkstraf voor het maken van naaktfoto's van 39 jonge voetballers. Ook werd op zijn laptop kinderporno aangetroffen.

De man wierf de jongens via de voetbalvereniging waar hij trainer was. Hij vertelde dat hij een castingbureau had en vroeg hun tegen betaling te poseren om zo mogelijke opdrachten binnen te halen. De jongens waren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Hij herhaalde zijn praktijken enkele jaren.

De rechtbank in Zwolle legde de 32-jarige man een celstraf op van 298 dagen, waarvan 240 dagen voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur. Als bijzondere voorwaarde moet de man zich in zijn proeftijd, die de rechter op drie jaar vaststelde, laten behandelen en mag hij niet werken met minderjarige jongens of zich aanmelden bij een vereniging met minderjarige jongens.

Volgens de rechter is niet gebleken dat de man de foto's van de jongens heeft verspreid. Ook zijn er geen seksuele handelingen te zien en hebben de slachtoffers verklaard dat geen sprake is geweest van seksueel misbruik. Wel hielden sommige voetballers psychologische problemen over aan de kwestie.