De Boer: "Bij vlagen heb ik genoten"

Frank (franklop)

Ajax speelde een goede eerste helft tegen Barcelona, maar ging uiteindelijk met 4-0 onderuit. Trainer Frank de Boer was gematigd tevreden. "Over de eerste helft ben ik zeker tevreden", zei de hoofdtrainer van de Amsterdammers na afloop tegenover de NOS. "Via Ricardo van Rhijn en Lerin Duarte creëren we twee goede mogelijkheden. Voetballend kwamen we er vaak goed uit."

Regelmatig liet Ajax wat moois zien, maar leverde het de bal ook weer simpel in. "We leden vaak stom balverlies terwijl dat op zulke momenten totaal niet nodig is. Maar je weet dat dat kan gebeuren. Op zich ben ik tevreden over de eerste helft. We kregen net zo veel kansen als Barcelona."

"Bij vlagen heb ik genoten. Soms wisten zij het even niet meer. Wij wisten op het middenveld steeds een vrije man te vinden. Wij stonden goed, niet te ver naar achteren met de kont in de zestien. We hebben op het juiste moment druk gezet. Daar hadden zij moeite mee. Zij zijn niet gewend dat ploegen er voetballend onderuit proberen te komen."

Met een 1-0 achterstand zocht Ajax de kleedkamer op. Na rust ging het snel. "Het is zonde dat je zo snel na rust die tweede goal tegen krijgt. Het stond opeens helemaal open. In de eerste helft was dat niet het geval. Eén moment van niet aansluiten of balverlies en dan zijn ze dodelijk. Die derde goal mag nooit vallen. We hebben twee doelpunten weggegeven. Qua resultaat had het uiteindelijk niet uitgemaakt, maar je staat er toch anders op. Ik baal er van dat we minimaal twee goals hebben weggegeven."